Home

Amati Kamermuziek Serie Conservatorium Maastricht
Seizoen 2013 - 2014


Tokyo Quartet
Amati TEFAF concert 2013
Tokyo String Quartet & Gil Sharon (viola)

Beste Amati vriend(in),

Wij zijn voorzichtig optimistisch over de toekomst van de Amati Kamermuziek Serie. Hierdoor kunnen wij u een mooie 19de seizoen met 7 concerten bieden, 6 reguliere concerten plus het bijzondere TEFAF concert.
Zoals vanouds staan onze concerten voor kennis, kunde en vakmanschap, voor de individuele beleving van het plezier in het samen musiceren en het doorgeven van deze traditionele waarden van de kamermuziek aan de komende generatie. Dit doen wij door, gebruikmakend van onze internationale contacten en het grote festivalnetwerk in Europa en Noord Amerika, in de concerten begaafde musici van alle leeftijden bij elkaar te brengen en samen te laten musiceren.        
De serie wordt in oktober geopend door het Talich Strijkkwartet, samen met Gil Sharon op de altviool. Zij spelen een programma, met werken van Dvorak en Brahms, dat dit jaar ook in Frankrijk wordt gespeeld. Het novemberconcert illustreert en onderstreept de Amati werkwijze op een heel uitzonderlijke wijze. Dit concert wordt namelijk verzorgd door 3 zeer jonge, getalenteerde musici uit Berlijn samen met 2 u welbekende ervaren en doorgewinterde musici.
Het Kerstconcert zal worden uitgevoerd door het Furioso Ensemble Berlin, voor het eerst te gast bij Amati. Traditiegetrouw zullen in januari leden van de Festival Pablo Casals naar Maastricht komen met publiekslieveling Michel Lethiec, zijn 2 dochters en de beroemde Belgische pianist Jean-Claude Vanden Eynden. Kamermuziek voor strijkers is het thema van het concert in februari met een klassiek-romantisch programma van trio, kwartet en kwintet. Het Amati TEFAF Concert op de 1e zondag van de TEFAF in maart 2014 is opnieuw een artistiek hoogtepunt met een bijzonder programma en fantastische musici, met o.a. de beroemde klarinettist Karl Leister. Dit concert is in samenwerking met het Theater aan het Vrijthof. De serie wordt afgesloten in april met het Amati Strijktrio in een programma samen met de Limburgse hobo´ste Nadine Bults.
Het bestuur van het Amati Ensemble zal u met veel plezier verwelkomen tijdens de concerten en wenst u een bijzonder seizoen met veel luistergenot en muzikale hoogtepunten toe.

Hanna Smeets & Gil Sharon